En kokk jobber med å tilberede både varme og kalde retter. Noen steder vil hver kokk ha ansvar for en spesiell del av kjøkkenet (steke kjøtt, koke sauser, legge opp forrett eller dessert), mens på andre kjøkken gjør man alt.

  • Det er som regel en kjøkkensjef som setter opp menyer, og planlegger innkjøp. Men i mindre kjøkken, gjør gjerne kokkene dette.
  • Kokken har god kunnskap om råvarer, næringsinnhold, behandling av råvarer, regelverk for hygiene, HMS og tilberedningsteknikker. Og sørger for matsikkerhet. Kokken må ha kunnskap for å kunne tilrettelegge for allergier, intoleranser og de forskjellige kulturer og religioner. 
  • Arbeidstiden som kokk varierer etter hvor du jobber, men de fleste kokker jobber turnus. De med turnus jobber spesielt på kveldstid og i helger, også på helligdager.
  • Hva gjør en kokk?
  • Hvor kan jeg jobbe?
  • Hvilke egenskaper trengs?
  • Utdanning
  • Videreutdanning

Hva gjør en kokk

Kokken jobber med å sette opp menyer, planlegge innkjøp, velge råvarer og lage mat for å så å anrette og presentere maten.

Hvor kan jeg jobbe?

o Du kan arbeide på restauranter, kafeer, kantiner, skoler, offentlige institusjoner som f.eks. sykehus eller militæret. Du kan jobbe med skipsfart, offshore. Innenfor dagligvarehandelen eller næringsmiddelindustrien. o Det er en internasjonal utdanning, så du kan jobbe i utlandet også.

Hvilken egenskaper trengs?

En interesse for mat er en flott egenskap å ha med seg, fint om man er strukturert og har estetisk sant. En fordel er å jobbe godt under press. Kommunisere og jobbe i team. Og være serviceinnstilt.

Utdanning

Ordinær utdanning består av 2 år skole (vg1 restaurant -og matfag, vg2 kokk -og servitør) og så 2 år vg3 kokkfaget, som lærling i bedrift.

Videreutdanning

Videreutdanning finnes innen mat, kosthold, hotell, reiseliv, ledelse og økonomi og markedsføring.

ledige stillinger innen Kokk

No results found.

Meld interesse for lærlingeplass i

Kokk