Som servitør skal du sørge for at hver enkelt gjest er fornøyd og får den servicen han eller hun forventer.

  •  En servitør må ha gode kunnskaper om mat og drikke som serveres, og vite hva slags drikke som bør kombineres med ulike matretter for at måltidsopplevelsen skal bli best mulig.
  • Dette yrket innebærer ofte mye skiftarbeid og sene arbeidskvelder.
  • Rydding og oppdekking av serveringslokaler til ulike anledninger er en viktig del av yrket.

  • Hva gjør en Servitør?
  • Hvor kan jeg jobbe?
  • Hvilke egenskaper trengs?
  • Utdanning
  • Videreutdanning

Hva gjør en Servitør

Servitøren tar imot bestillinger, servere mat, dekker bord og rydder inn. Og gjør sitt beste for at hver enkelt gjest skal trives.

Hvor kan jeg jobbe?

Servitørfaget er et internasjonalt fag. Servitører kan jobbe på hoteller, restauranter, puber, barer, cruisebåter og andre serveringssteder.

Hvilken egenskaper trengs?

Det å vise omsorg og like å arbeide med og for mennesker er en vesentlig del av yrket, målet er å gi gjesten en god opplevelse. En servitør er restaurantens ansikt utad. Du bør være utadvendt, serviceinnstilt og glad i å omgås mennesker, flink til å kommunisere og initiativrik.

Utdanning

To år skole; vg1 Restaurant -og matfag og vg2 Kokk -og servitør. Så to år vg3 servitørfaget, som lærling i bedrift.

Videreutdanning

Mulighetene for å arbeide som hovmester, vinkelner, restaurantsjef eller lignende er mulig med videreutdanning.

ledige stillinger innen Servitørfaget

No results found.

Meld interesse for lærlingeplass i

Servitørfaget