I dette yrket må du være i god form og kjenne dyrets anatomi, råstoffenes egenskaper, sortering og skjæringsstandarer, stykningsbeskrivelse og analyser.

  • Hva gjør en Kjøttskjærer?
  • Hvor kan jeg jobbe?
  • Hvilke egenskaper trengs?
  • Utdanning
  • Videreutdanning

Hva gjør en Kjøttskjærer

En kjøttskjærer arbeider for det meste manuelt, med kniven som ditt viktigste arbeidsredskap, men med god hjelp av automatisk løfte- og tilberedningsutstyr.

Hvor kan jeg jobbe?

Kjøttskjærere arbeider vanligvis i en slakteribedrift. Men det finnes også mindre bedrifter hvor du gjerne deltar i flere deler av kjøttfordelingen.

Hvilken egenskaper trengs?

En kjøttskjærer, arbeider effektivt, hygienisk og nøyaktig. Har god fysikk og gode kunnskaper om dyrenes oppbygging, sortering og skjæringsstandarer.

Utdanning

Restaurant -og matfag vg1, Matproduksjon Vg2, Kjøttskjærerfaget Vg3 (2 år som lærling i bedrift) for så å gå opp til fagprøve å få svennebrev som kjøttskjærer.

Videreutdanning

Mesterutdanning, fagskole, generell studiekompetanse, høyskole og universitet

ledige stillinger innen Kjøttskjærer

No results found.

Meld interesse for lærlingeplass i

Kjøttskjærer