En konditor er en fagperson som lager og pynter søte bakverk som kaker, kjeks og desserter. De kombinerer kunstneriske ferdigheter med baking, velger kvalitetsingredienser, og bruker teknikker som glasering og sprøyting for å skape attraktive kreasjoner. Konditorer utvikler også nye oppskrifter, eksperimenterer med smaker og lager spesialbestillinger for ulike anledninger. Arbeidet krever nøyaktighet, kreativitet og en lidenskap for baking.

  • Hva gjør en konditor?
  • Hvor kan jeg jobbe?
  • Hvilke egenskaper trengs?
  • Utdanning
  • Videreutdanning

Hva gjør en konditor

En konditor er en fagperson som spesialiserer seg i å lage, pynte, og sette sammen kaker og andre søte bakverk. De kombinerer kunstneriske ferdigheter med baking for å skape estetisk tiltalende og velsmakende desserter.

Hvor kan jeg jobbe?

En konditor har flere arbeidsmuligheter. De kan jobbe i bakerier, hvor de fokuserer på tradisjonelle bakverk og desserter. Spesialforretninger eller konditorier tilbyr sjansen til å skape unike og håndlagde søtsaker. Storkjøkken på hoteller og restauranter gir muligheten til å designe dessertmenyer og samarbeide med kokker, mens arbeid på cruiseskip kombinerer konditorferdigheter med reise

Hvilken egenskaper trengs?

En konditor må være kreativ, kunstnerisk, nøyaktig, hygienisk, og ha en solid forståelse av råvarer samt en god følelse for form og farge.

Utdanning

2 år skole og 2 år som lærling (vg1 restaurant -og matfag, Vg2 Baker og konditor, Vg3 Konditor, i to år som lærling.) Da kan man gå opp til fagprøve og få svennebrev som konditor.

Videreutdanning

Mesterutdanning, fagskole, generell studiekompetanse, høyskole og universitet.

ledige stillinger innen Konditor

No results found.

Meld interesse for lærlingeplass i

Konditor