Som pølsemaker jobber du i hovedsak med produksjon av alle typer pølser, kjøttpålegg, farser, posteier, spekemat og andre produkter med kjøtt som råstoff.

  • I mindre håndverksbedrifter arbeider pølsemakeren også med å bearbeide kjøttproduktene, deriblant tilskjæring og finstykking av kjøttråvarer.  Og kunne mye om råvarene og de ulike bearbeidingsprosessene.
  • Pølsemakeren må ha god kunnskap om regelverk innenfor mattrygghet og hygiene. være bevisst på økonomi og unngå svinn.
  • Hva gjør en pølsemaker?
  • Hvor kan jeg jobbe?
  • Hvilke egenskaper trengs?
  • Utdanning
  • Videreutdanning

Hva gjør en pølsemaker

En pølsemaker jobber med produksjon av pølser og andre kjøttvarer og må kunne mye om råvarene og de ulike bearbeidingsprosessene.

Hvor kan jeg jobbe?

Som pølsemaker arbeider du i industribedrifter, men du kan også jobbe i mer håndtverkspregede kjøttbedrifter som produserer kjøttvarer for salg, spesialbutikk eller i ferskvareavdeling i butikk. Du kan også starte egen produksjon av spesielle kjøttprodukter.

Hvilken egenskaper trengs?

En pølsemaker må arbeide planmessig, effektivt og hygienisk og ha gode kunnskaper om råstoffenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene. Nøyaktig og ansvarsbevisst.

Utdanning

Først to år skole, så Vg1 Restaurant og matfag og så Vg2 Matproduksjon. Og så kan du gå to år i læretid (vg3) i pølsemakerfaget. Før du går opp til en fagprøve og får svennebrev som pølsemaker.

Videreutdanning

Mesterutdanning, fagskole, generell studiekompetanse, høyskole og universitet.

ledige stillinger innen Pølsemaker

No results found.

Meld interesse for lærlingeplass i

Pølsemaker