En baker jobber gjerne om natten eller tidlig på morgenen.

  • Arbeidet gjørers enten manuelt eller med maskiner.
  • Noen bakere velger å spesialisere seg på industribakst og styrer store automatiserte produksjonslinjer. Andre velger å jobbe i mindre håndtverksbakerier og lærer seg også litt om kaker.
  • Hva gjør en Baker?
  • Hvor kan jeg jobbe?
  • Hvilke egenskaper trengs?
  • Utdanning
  • Videreutdanning

Hva gjør en Baker

Bakere jobber med å lage brød, bagetter, kaker og annet bakverk. Med ansvaret for wienerbakst som wienerbrød og kringler.

Hvor kan jeg jobbe?

Bakeri og konditori er de mest vanlige, men det er mulig å få jobb på industribakeri, butikkbakeri eller innenfor hotell og restaurantnæringen.

Hvilken egenskaper trengs?

Interesse for gjærdeig og andre deiger, være strukturere, effektiv og nøyaktig. Har god kunnskap om råvarene og hvordan de påvirker baksten.

Utdanning

Vg1 restaurant og matfag, Vg2 Baker og konditor, 2 år Vg3 Baker (lærlingetid), for så å gå opp til fagprøve å få svennebrev som baker.

Videreutdanning

Mesterutdanning, fagskole, generell studiekompetanse, høyskole, universitetet, Diplombakerutdanning.

ledige stillinger innen Baker

No results found.

Meld interesse for lærlingeplass i

Baker