En ernæringskokk har kunnskap om å tilpasse mat og retter etter ulike behov, allergier, intoleranser, livsstilssykdommer og kost i ulike livsfaser.

  • Yrket handler mye om å glede dem du lager maten for, med fristende retter som kan gi positive matopplevelser. Du har også kunnskap om hvordan lage retter til de som er syke, og hva man bør spise for å holde seg frisk.
  • Du produserer varm og kald mat i store mengder og du produserer og distribuerer gjerne alle måltider som inngår i heldøgnsforpleining.
  • Vedlikehold og kunnskap om bruk av maskiner er viktig, samt sørge for godt renhold og god produksjonshygiene.
  • Hva gjør en Ernæringskokk?
  • Hvor kan jeg jobbe?
  • Hvilke egenskaper trengs?
  • Utdanning
  • Videreutdanning

Hva gjør en Ernæringskokk

En ernæringskokk lager mat til personer som av ulike årsaker og i kortere og lengere perioder ikke kan lage maten sin.

Hvor kan jeg jobbe?

En ernæringskokk kan jobbe i barnehager, skole, forsvaret, personal og skolekantiner, sentralkjøkken eller å storkjøkken på sykehus, sykehjem og andre helse -og omsorgsinstitusjoner, i oljeindustrien. Osv.

Hvilken egenskaper trengs?

En ernæringskokk må være glad i å lage mat, ha kreativ og estetisk sans, være effektiv, gode kommunikasjoneevner og jobbe godt i team.

Utdanning

2 år skole og 2 år som lærling i bedrift. (vg1 restaurant og matfag, vg2 kokk-og servitør og så 2 år vg3 ernæringskokkfaget)

Videreutdanning

Mesterutdanning, fagskole, generell studiekompetanse, høyskole og universitet.

ledige stillinger innen Ernæringskokk

No results found.

Meld interesse for lærlingeplass i

Ernæringskokk