En ferskvarehandler behandler og selger råvarer som sjømat, kjøtt og ost, og tilbereder mat til ferskvaredisken. Du gir også tilberedningstips til kunder.

  • Hva gjør en Ferskvarehandler?
  • Hvor kan jeg jobbe?
  • Hvilke egenskaper trengs?
  • Utdanning
  • Videreutdanning

Hva gjør en Ferskvarehandler

Ferskvarehandleren arbeider i det viktige sisteleddet, der forbrukeren skal overta ferskvarene. Ferskvarehandleren må derfor være kundens rådgiver.

Hvor kan jeg jobbe?

Som ferskvarehandler jobber du hovedsakelig i ferskvareavdelingen i større dagligvarebutikker eller spesialforretninger. Du kan også være ansatt i cateringvirksomheter, slakterbutikker, sjømatforretninger, eller i spesialavdelinger i pølsemakerier eller produksjonsbedrifter. Andre ferskvarehandlere jobber i eksport- og grossistnæringen.

Hvilken egenskaper trengs?

Som ferskvarehandler har du gode kunnskaper om råvarenes egenskaper og de ulike bearbeidingsprosessene. Du må være serviceinnstilt, være god på hygiene og være flink til å kommunisere effektivt i et hektisk arbeidsmiljø.

Utdanning

2 år skole og 2 år som lærling i bedrift. (vg1 restaurant og matfag, vg2 kokk-og servitør og så 2 år vg3 ferskvarehandlerfaget)

Videreutdanning

Mesterbrev i butikkslakterfaget, fagskole, generell studiekompetanse, høyskole og universitet.

Ingen medlemsbedrifter å vise for øyeblikket

ledige stillinger innen Ferskvarehandler

No results found.

Meld interesse for lærlingeplass i

Ferskvarehandler