Opplæringskontoret for hotell-, restaurant- og reiselivsfag i Troms
Roghell Chan

NM i kokkekunst og NM for servitører i Tromsø til høsten

Visste du at det arrangeres Norgesmesterskap i kokkekunst og for servitører? Roghell Chan fra De 4 Roser i Tromsø er tatt ut til å delta i NM i kokkekunst 16.-17. september i Tromsø. Simon Engen fra Restaurant Bjørk i Bodø skal også delta i samme konkurranse.

Prestisjefylt konkurranse

NM i kokkekunst er en prestisjefylt konkurranse, hvor deltakerne sender inn en meny med bilder, oppskrifter og fremgangsmåte for rettene de skal presentere ut i fra gitte råvarer. Deretter plukker en jury ut finalister som skal delta i finalen som går over to dager i Tromsø. Dette er en konkurranse som er svært inspirerende å få med seg for fremtidige fagutøvere. Det å sitte i 6 timer å se at en kokk lager mat er kanskje ikke det mest givende, men å få med seg innspurten og de ferdige rettene er vel verdt en titt.

Maten som  presenteres er kunstverk

Det er rene kunstverkene som blir presentert for dommerne, og ikke minst for publikum. Servitørene skal åpne champagne med sabel, lage drinker og smake/lukte på vin, de skal flambere og ikke minst servere.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.