Opplæringskontoret for hotell-, restaurant- og reiselivsfag i Troms

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger

29.-30. januar går Norgescup av stabelen i Stavanger. Der vil Øyvind fra Emmas Drømmekjøkken og Elise i fra Mathallen delta som et lag i blant landets kokkelærlinger.
Semifinaleoppgaven for kokkene er Kveite Deglure og Fylt sviekam, disse rettene skal tilberedes på klassisk vis, og det gis ikke stort rom for kreativitet og rosastekt kjøtt. Om laget kvalifiserer seg for finalen, da venter en «mystery basket» i tillegg til utvalgte hovedråvarer. Dette gir større rom for kreativitet, og lærlingene kan slippe seg mer løs i forhold til oppgaven. La oss håpe at laget kan kvalifisere seg for finalen i årets konkurranse.

I servitørfaget innbyr semifinaleoppgaven til kreativitet, samtidig som at drinker skal være klassisk. Det skal dekkes til «Onkel Skrues 100-årsdag, men han sitter i fengsel…», dette gir stort rom for kreativitet, og showfaktor vektlegges. Det skal også svares på 50 spørsmål om mat og drikke. Vi satser på et lærerikt og fartsfyllt mesterskap, og ønsker begge lag lykke til!

I tillegg til lærlingelagene, så skal også Jon-Erlend og Madelene og Henriette delta i Tinecup sin landsfinale for videregående elever på Kokk og servitørfag.
Her har de allerede deltatt i semifinale i Trondheim, hvor de så kvalifiserte seg videre til finalen i Stavanger samme helg som Norgescup.

Vi ønsker også «kointepelleran» hell og lykke i Stavanger.

Artikkel om Elise og Øyvinds trening frem mot Norgescup

Artikkel om finalistene til Tinecup,

Dere kan lese mer om Norgescup på norgescup.com og om Tinecup her.

Spor fra din side.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.