Opplæringskontoret for hotell-, restaurant- og reiselivsfag i Troms

Nyheter

Lysten på et Svalbardeventyr som lærling?

resepsjonist20
resepsjonist1
resepsjonist2

Våre medlemsbedrifter på Svalbard søker lærlinger innenfor resepsjon-, kokk- og reiselivsfaget.
Visst du ikke er redd for midnattsol og mørketid, er eventyrlysten og synes Svalbard høres spennende ut, da skal du ta kontakt med oss!

Lærlingeplassene som er ledige pr nå er ved Visit Svalbard, Svalbard Hotel, Svalbard booking og Huset.
Bruk kontaktskjema visst du er interessert 

Ønsker plass som lærling

  • Vennligst skriv inn en verdi som er større eller lik 00000000000.
    Dette for at vi kan legge deg rett inn i Vigo, og eventuelt bekrefte lærlingeplassen raskest mulig.

Les mer

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger

29.-30. januar går Norgescup av stabelen i Stavanger. Der vil Øyvind fra Emmas Drømmekjøkken og Elise i fra Mathallen delta som et lag i blant landets kokkelærlinger.
Semifinaleoppgaven for kokkene er Kveite Deglure og Fylt sviekam, disse rettene skal tilberedes på klassisk vis, og det gis ikke stort rom for kreativitet og rosastekt kjøtt. Om laget kvalifiserer seg for finalen, da venter en «mystery basket» i tillegg til utvalgte hovedråvarer. Dette gir større rom for kreativitet, og lærlingene kan slippe seg mer løs i forhold til oppgaven. La oss håpe at laget kan kvalifisere seg for finalen i årets konkurranse.

I servitørfaget innbyr semifinaleoppgaven til kreativitet, samtidig som at drinker skal være klassisk. Det skal dekkes til «Onkel Skrues 100-årsdag, men han sitter i fengsel…», dette gir stort rom for kreativitet, og showfaktor vektlegges. Det skal også svares på 50 spørsmål om mat og drikke. Vi satser på et lærerikt og fartsfyllt mesterskap, og ønsker begge lag lykke til!

I tillegg til lærlingelagene, så skal også Jon-Erlend og Madelene og Henriette delta i Tinecup sin landsfinale for videregående elever på Kokk og servitørfag.
Her har de allerede deltatt i semifinale i Trondheim, hvor de så kvalifiserte seg videre til finalen i Stavanger samme helg som Norgescup.

Vi ønsker også «kointepelleran» hell og lykke i Stavanger.

Artikkel om Elise og Øyvinds trening frem mot Norgescup

Artikkel om finalistene til Tinecup,

Dere kan lese mer om Norgescup på norgescup.com og om Tinecup her.

Les mer

NM i kokkekunst og NM for servitører i Tromsø til høsten

NM i kokkekunst og NM for servitører i Tromsø til høsten

Visste du at det arrangeres Norgesmesterskap i kokkekunst og for servitører? Roghell Chan fra De 4 Roser i Tromsø er tatt ut til å delta i NM i kokkekunst 16.-17. september i Tromsø. Simon Engen fra Restaurant Bjørk i Bodø skal også delta i samme konkurranse.

Les mer

Enormt gode resultater på vårens fagprøver

Enormt gode resultater på vårens fagprøver

Det har i vår vært avholdt 11 fagprøver for kokkfaget, hvorav åtte stykker fikk karakteren Meget godt bestått. I resepsjonsfaget har det vært avholdt en prøve så langt, også her ble det meget godt resultat.

Les mer

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.