Opplæringskontoret for hotell-, restaurant- og reiselivsfag i Troms

Konditor

konditor2
Kokkefag3
Kokkefag5

Har du lyst å jobbe med mat, er kreativ og har god sans for form og farge? Da er kanskje konditoryrket noe for deg.

  • Hvor kan jeg jobbe?

    Som konditor kan du jobbe i spesialforretninger, bakerier, konditorier og i storhusholdninger som hoteller, restauranter eller cruiseskip.

  • Hva gjør en konditor?

    En konditor har en kreativ arbeidshverdag og vanlige arbeidsoppgaver for konditoren er å :

    • lage kaker, konfekt og søte bakevarer
    • lage glasurer og kremer
    • pynte og montere kaker
    • betjene og vedlikeholde moderne produksjonsutstyr
  • Hvilke egenskaper kreves?

    Viktige egenskaper som sans for form og farge, kreativitet og nøyaktighet kreves av en som vil utdanne seg til konditor.

  • Utdanning

    Utdanningen i videregående opplæring er fireårig, hvorav to år foregår som opplæring i bedrift:

    • Videregående trinn 1 (Vg1): restaurant- og matfag
    • Videregående trinn 2 (Vg2): matfag
    • To år opplæring i bedrift i konditorfaget

    Fullført og bestått opplæring fører fram til svennebrev.

  • Videreutdanning

    Etter bestått svenneprøve og to års arbeidspraksis kan du gå opp til mesterprøve i konditorfaget. Du får da tittelen konditormester. Mesterbrevopplæringen består av kurs med avsluttende eksamen i fagene ledelse, økonomi, markedsføring og yrkesteori.

    Fullført og bestått opplæring fører fram til svennebrev. Med svennebrev står du sterkere i arbeidslivet, du får bedre betalt, og du får verdifull innsikt i arbeidet du gjør.

  • Opptakskrav

    Det kreves fullført grunnskole.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.